A legújabb hírek a Google Workspace háza táján 2022.02.09

Google Workspace hírek

Az elmúlt időszakban több nagyobb volumenű újdonságot is bejelentett a Google a fizetős irodai szoftvercsomagjával, a Google Workspace-szel kapcsolatban:

Új felhasználói felületet kapott a Gmail

Az első bejelentés az volt, hogy elkészült egy új integrált felhasználói felület a Gmail applikációhoz, amely által egy helyről tudod kezelni az e-mailezésedet, a Chatet, a Meetet, valamint a Projektterületek (angolul Spaces) elnevezésű szintén kollaborációs funkciót . A lenti Google által megosztott képen az látszik, hogy a felület bal oldalán fog megjelenni egy függőleges sáv, ahol a felsorolt applikációk között tudunk válogatni. A Google ezzel erősíti azon hozzáállását, hogy egy integrált virtuális munkakörnyezetet hozzon létre. Az időbeosztás szerint február 8-tól lesz lehetőség opcionálisan kiválasztani ezt a nézetet, áprilistól pedig azoknak fog automatikusan megváltozni a Gmail, akik még nem kérték az új megjelenést. Azonban egészen a 2022-es év feléig még van lehetőség visszaváltani az eredeti kinézetre, utána viszont az új felület lesz az alapbeállítás. A bevezetési időszakban – amikor még rajtad áll a választás – is már az összes csomag esetén elérhető lesz ez az új funkció, amit minden felhasználó külön-külön, a saját Gmailjének a beállításaiban tud majd bekapcsolni.

Forrás: Google Workspace Updates Blog

Forrás: https://workspaceupdates.googleblog.com/2022/01/new-integrated-view-for-gmail.html

2. Bejelentették a Google Workspace Essentials Starter Editiont!

Az új Google Workspace Essentials Starter csomag egy ingyenesen elérhető licensz lesz, mellyel hozzáférést kaphatunk a Google Workspace kollaborációs szoftvereihez, név szerint: Drive 15 GB tárhellyel, Meet maximum 60 perces videó hívásokkal, valamint Chat, Docs, Sheets és Slides. Fontos, hogy a Gmail nem része ennek a csomagnak, mivel kifejezetten olyan potenciális felhasználókra céloznak, akik máshol bonyolítják le az üzleti e-mailezésüket. A csomagot úgy kaphatod meg, ha a más helyen vezetett üzleti e-mail címeddel feliratkozol az Essentials Starterre, majd – ugyanúgy, ahogyan eddig is – meghívhatsz másokat, hogy közösen tudjatok dolgozni a Google eszközeivel. Ez a lépés szinkronban van azzal a lépéssel, hogy a Google nemrég bejelentette, hogy akik eddig G Suite legacy editiont használtak (egy régi konstrukció, amiben ingyenesen kaptál egy domaines e-mail címet), azoknak most már kötelező egy fizetős licenszre váltani, mivel végleg kivezeti ezt a piacról. A Google szerint az Essentials Starter edition működésének kezdete szintén február közepétől kezdve várható.

Forrás: https://cloud.google.com/blog/products/workspace/unlock-collaboration-with-google-workspace-essentials

Kép: Onlineprinters/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Várj egy kicsit!

Érdekel milyen eredményeket ért el a Minner.hu üzleti blogot üzemeltető cég a Google Workspace-re való átállással?

Olvasd el az esettanulmányunkat!

Várj egy kicsit!

Érdekel milyen eredményeket ért el a Minner.hu üzleti blogot üzemeltető cég a Google Workspace-re való átállással?

Olvasd el az esettanulmányunkat!